... Kroucený cibulový chléb ...

napsala - 19:22

 


No není to krasavec? Jednoduchý pšeničný chléb, do kterého jsem přidala zkaramelizovanou cibulku. Nemusíte být mistr pekař, abyste vykouzlili křupavý a voňavý chlebík. Žádné složité hnětení a překládání. Jednoduše vykynuté těsto zakroutíte a upečete ...

350g pšeničné chlebové mouky
200g hladké mouky
300ml vody
100g zkaramelizované cibulky
8g sušeného droždí
15g soli

Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, droždí a dobře rozmícháme. Vlijeme vodu, přidáme cibulku a hněteme 8-10min, těsto by mělo být hebké, pružné a nemělo by se lepit k okrajům mísy. Méně pracnější je těsto uhníst v robotu nebo domácí pekárně, ale ruční práce má také své kouzlo. Uhnětené těsto zakryjeme a necháme kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Vyklopíme na pracovní desku, krátce prohněteme, rozdělíme na polovinu. Každý díl posypeme moukou a zakroutíme. Přendáme na plech s pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě 25 až 30 minut kynout. Pečeme 15 minut při 240°C a následně ještě 15-20 minut dopečeme při 220°C. Přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...