Vegan sušenky s čokoládou

napsala - 06:50


Voňavé máslové sušenky s kousky čokolády známe a milujeme asi všichni. Ale zkoušeli jste si už připravit jejich rostlinnou variantu, bez másla i vajec? Nebojte se, není vůbec ochuzená o lahodnou chuť, naopak jsou výborné. Pokud vychytáte pečení, tak budou zvenku dokonale křupavé a uvnitř vláčné. Přesně takové totiž mají sušenky být ...

120g kokosového oleje
200g cukru (polovinu dávám třtinového)
80g mandlového mléka
200g hladké mouky
100g ovesných vloček
5g kypřícího prášku
půl lžičky jedlé sody
100g čokoládových pecek

Předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme si dva plechy na pečení a vyložíme je pečicím papírem. Odložíme prozatím stranou. Do misky dáme olej, cukr, mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mouku, ovesné vločky, jedlou sodu i kypřicí prášek. Nakonec vsypeme čokoládu a opět promícháme. Z těsta tvarujeme kuličky dle libosti, já dělám 16 sušenek po cca 50g. Na každý plech dáme 8 sušenek s dostatečným rozestupem a mírně zploštíme. Na 10 minut dáme do lednice. Každý plech peču 10 minut a následně zapnu ještě funkci horkovzduch na 3-5 minut. Necháme vychladnout a servírujeme nebo uložíme do vzduchotěsné nádoby.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...