... Vegan sušenky s čokoládou ...

napsala - 06:50

Voňavé máslové sušenky s kousky čokolády známe a milujeme asi všichni. Ale zkoušeli jste si už připravit jejich rostlinnou variantu, bez másla i vajec? Nebojte se, není vůbec ochuzená o lahodnou chuť, naopak jsou výborné. Pokud vychytáte pečení, tak budou zvenku dokonale křupavé a uvnitř vláčné. Přesně takové totiž mají sušenky být ...

120 g kokosového oleje
200 g cukru (polovinu dávám třtinového)
80 g mandlového mléka
200 g hladké mouky
100 g ovesných vloček
5 g kypřícího prášku
půl lžičky jedlé sody
100 g čokoládových pecek

Předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme si dva plechy na pečení a vyložíme je pečicím papírem. Odložíme prozatím stranou. Do misky dáme olej, cukr, mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mouku, ovesné vločky, jedlou sodu i kypřicí prášek. Nakonec vsypeme čokoládu a opět promícháme. Z těsta tvarujeme kuličky dle libosti, já dělám 16 sušenek po cca 50g. Na každý plech dáme 8 sušenek s dostatečným rozestupem a mírně zploštíme. Na 10 minut dáme do lednice. Každý plech peču 10 minut a následně zapnu ještě funkci horkovzduch na 3-5 minut. Necháme vychladnout a servírujeme nebo uložíme do vzduchotěsné nádoby.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...