... Fazolové brownie ...

napsala - 18:40

 

Luštěniny se stávají čím dál více populární při sladkém pečení. Bez mučení se přiznávám, že kdyby mi někdo před 2 lety řekl, že budu závislá na buchtě z fazolí nebo sušenkách z cizrny, tak bych ho nejspíš poprskala smíchy. Ale dnes už se tomu smát rozhodně nebudu, spokojeně přikývnu a začnu utírat sbíhající se sliny ...

1 plechovka červených fazolí (220g bez nálevu)
20g kokosového oleje
50g arašídového másla
50g třtinového cukru
2 vejce
20g kakaa
20g mandlové mouky
100g hořké čokolády
půl lžičky kypřícího prášku

Čtvercovou formu 20x20cm si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180°C. Polovinu čokolády rozpustíme s kokosovým olejem. Smícháme s oříškovým máslem a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí také. Nyní přidáme fazole, vejce, kakao, mouku a kypřící prášek. Krátce ale důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme druhou polovinu čokolády, kterou jsme si pokrájeli na menší kousky. Přendáme do formy, můžete ozdobit dle libosti, například ovocem, ořechy atd. Pečeme 20 minut. Necháme vychladnout a můžeme servírovat.

* Brownie se vám po 20 minutách bude zdát syrové, ale nebojte se, ono se během chladnutí zpevní. Není nic horšího než přepečené (vysušené) brownie.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...