... Tvarohové řezy s jablky a drobenkou ...
Brouzdala jsem internetem a hledala inspiraci na něco chutného s tvarohem a jablky. Našla jsem cheesecake řezy s jablky. Recept jsem si upravila do svěžejší odlehčené verze, ale konzistencí je velmi jemný, vláčný a cheesecaku podobný. V kombinaci s karamelem a jablky se skořicí budete mít nebe v puse. Vyzkoušejte a uvidíte ...
100 g karamelových sušenek (Lotus)
100 g ovesných vloček
80 g másla
500 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
500 g tučného tvarohu ve vaničce
4 vejce
50 g vanilkového cukru
* vše o pokojové teplotě
2-3 jablka (cca 250 g očištěné dužiny)
třtinový cukr dle chuti a kyselosti jablek
1-2 lžičky skořice
1 lžička kukuřičného škrobu do jablek (pokud jsou hodně šťavnatá)
Předehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 25x25cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky a ovesné vločky společně rozmixujeme na jemno. Smícháme s rozpuštěným máslem. Cca 80g si dáme stranou, zbytek utlačíme na dno plechu. Vše na náplň vyšleháme do hladkého krému. Jablka pokrájíme na malé kostičky, smícháme s cukrem a skořicí, případně škrobem. Náplň nalijeme na korpus, na vrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou (korpus, který jsme si dali na začátku stranou). Stáhneme troubu na 160°C a pečeme cca 30 minut. Poté troubu vypneme, neotvíráme a necháme tzv. dojít. Následně vyndáme z trouby, necháme úplně vychladnout a dáme nejlépe přes noc do lednice. Poté vyndáme z formy a servírujeme pokapané karamelem. Já použila topping Salted caramel od Bodylabu.
* Recept je na 16 kousků
0 komentářů
... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...