... Kefírová buchta s celozrnnou moukou ...

napsala - 08:58

Notoricky známá věc. Většina ji zná ze svého dětství, když tuto rychlou a vláčnou buchtu pekly naše babičky a maminky. Já jsem si vzala osvědčený tradiční recept a předělala ho do zdravější varianty a všem chutnala ještě více než ta klasická ...

500 g kefíru
200 g cukru
100 g oleje
1 vejce
200 g hladké mouky (pšeničné, špaldové)
100 g celozrnné mouky (jemné)
20 g kakaa
10 g jedlé sody

Rozehřejeme troubu na 160°C. Plech o velikosti 30x30cm vyložíme pečícím papírem. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a vejce. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Přidáme prosáté kakao, mouku, kypřící prášek a sodu. Vlijeme těsto na plech, vložíme do trouby a pečeme přibližně 45 minut. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.

Tip: Já do těsta ještě přidávám lžíci rumu na provonění.
* Recept je na 25 kousků

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...