... Cizrnové kari ...

napsala - 16:11

 


Toto krémové kokosové cizrnové kari je jedno z nejlepších kari, jaké jsem kdy měla. Často ho dělám k večeři, ale hodí se samozřejmě i k obědu. Vše uvaříte v jednom hrnci za pár minut i pár kaček ...

1 lžíce ghí másla
1 velká cibule
1 konzerva krájených rajčat (cca 400g)
2 konzervy cizrny Vapeur od Bonduelle (cca 600g)
1 lžíce garam masala
1 lžička sušeného česneku
1 lžička kari
1 kokosové mléko light (400ml)
limetková šťáva dle chuti

V hlubším hrnci na středně vysoké teplotě orestujeme na másle jemně pokrájenou cibuli. Přidáme rajčata a podusíme pár minut, aby cibule změkla. Přidáme cizrnu, koření a kokosové mléko. Důkladně promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu na středně nízkou a vaříme 10 až 12 minut. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží nebo indickými plackami.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...