... Jahodová bublanina s tvarohem ...

napsala - 09:32

Jemné jogurové těsto, vláčná tvarohová náplň, jahody a voňavá skořicová drobenka. Přesně taková je tato netradiční bublanina. Není zrovna extra fotogenická, ale rozplyne se v puse a jen tak se od ní neodtrhnete ...

* těsto
150 g jogurtu
100 ml mléka
120 g oleje
120 g cukru
2 vejce
250 g špaldové mouky
5 g kypřícího prášku
2 g jedlé sody

* náplň
250 g čerstvých jahod
250 g tvarohu z vaničky
20 g cukru
20 g kukuřičného škrobu
10 ml rumu

* drobenka
30 g másla
30 g mouky
25 g cukru
skořice dle chuti

Nejdříve si očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr a skořici. Troubu předehřejeme na 180°C a plech o rozměru 20x30cm vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme metličkou všechny tekuté ingredience včetně cukru, k tomu prosijeme mouku s kypřícím práškem a sodou. Těsto vylijeme na plech, lžičkou pokapeme náplň, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 160°C a dopečeme 20 minut.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...