... Jahodová bublanina s tvarohem ...
Jemné jogurové těsto, vláčná tvarohová náplň, jahody a voňavá skořicová drobenka. Přesně taková je tato netradiční bublanina. Není zrovna extra fotogenická, ale rozplyne se v puse a jen tak se od ní neodtrhnete ...
* těsto
150g jogurtu
100ml mléka
120g oleje
120g cukru
2 vejce
250g špaldové mouky
5g kypřícího prášku
2g jedlé sody
* náplň
250g čerstvých jahod
250g tvarohu z vaničky
20g cukru
20g kukuřičného škrobu
10ml rumu
* drobenka
30g másla
30g mouky
25g cukru
skořice dle chuti
Nejdříve si očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr a skořici. Troubu předehřejeme na 180°C a plech o rozměru 20x30cm vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme metličkou všechny tekuté ingredience včetně cukru, k tomu prosijeme mouku s kypřícím práškem a sodou. Těsto vylijeme na plech, lžičkou pokapeme náplň, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 160°C a dopečeme 20 minut.
0 komentářů
... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...