... Čokoládový korpus ...

napsala - 17:13


Nadýchaný mechový korpus plný čokolády. U tohoto korpusu je opravdu více než důležité pracovat s těstem opatrně, ale výsledek stojí za to ...

6 vajec
120g cukru
90g hořké čokolády
30g másla
180g hladké mouky
30g kakaa
12g kypřícího prášku

Bílky s cukrem vyšleháme do hustého, pevného, lesklého sněhu. Máslo rozpustíme s čokoládou, rozmícháme do hladka a necháme částečně vychladnout. Poté ji přimícháme ke žloutkům. Žloutky musí mít pokojovou teplotu a čokoláda nesmí být příliš horká, jinak se směs srazí. Do vyšlehaného sněhu přilijeme čokoládovo-žloutkovou směs a pomalými krouživými pohyby promícháme. Nakonec po částech přisypeme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem. Důkladně ale velmi jemně zapracujeme. Pečeme na 160°C přibližně 50min, dno formy vyložené pečícím papírem.

* Toto množství používám do formy o průměru 22cm a 2x proříznu.
* Pokud dělám vyšší dort, tak upeču korpus ze 4 vajec a jednou rozříznu. V tom případě si upeču korpusy dva.
* Do formy o průměru 25cm peču korpus z 9 vajec a 2x proříznu.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...