... Pudinkomáslový krém ...

napsala - 16:06

Lehký máslový krém nastavený pudinkem. Pokud mléko nahradíte ovocnou šťávou a pudink kukuřičným škrobem, můžete vytvářet libovolné ovocné příchutě. Tento krém je vhodný pod potahovku ...

250g másla
100g moučkového cukru
250ml mléka
1 sáček pudinkového prášku (dle libosti)

Máslo si vyndáme několik hodin předem z lednice. Pudink smícháme s mlékem a uvaříme do zhoustnutí. Ihned po uvaření přikryjeme fólií, aby se nám neutvořil škraloup (fólie musí na pudinku ležet). Když přikryjeme pouze hrnec, vznikající pára bude stékat na pudink. Pokud se to přeci jen stane, ubrouskem lehce osušíme. Necháme pudink zcela vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po malých dávkách zašleháme pudink. Ihned potřeme korpus a poté dáme zchladit do lednice. Mám vyzkoušené, že pokud dám krém nejdříve chladit a poté chci namazat na korpus, tak se vždy srazil, ale nepodařilo se mi zjistit proč.

*  Pokud by se vám krém přeci jen srazil, lze ho snadno opravit. Nahřejeme mísu s krémem nad párou a znovu vyšleháme.
* Pudink i máslo musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak se krém srazí (pudink příliš studený) a nebo se máslo rozpustí a krém zřídne (moc teplý pudink).

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...