... Slaný karamel ...

napsala - 09:40

240g cukru
160g smetany ke šlehání 33%
240g másla

1 lžička mořské soli

Cukr dáme do hrnce a při střední teplotě pomalu necháme rozpustit. Je nutné stále míchat, nejlépe dřevěnou nebo silikonovou vařečkou. Jakmile bude cukr rozpuštěný a bude zlátnout, přidáme horkou smetanu. Tento krok dělejte velmi opatrně, ať nedojde ke spáleninám, jelikož karamel prudce stoupne. Nakonec už jen postupně přidáme máslo rozkrájené na malé kousky a opatrně mícháme až se směs krásně spojí. Vypneme sporák, vmícháme sůl a za občasného míchaní necháme vychladnout.

* Karamel uchovávám v lednici ve vzduchotěsné sklenici a vždy si odeberu potřebnou část.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...