... Makový korpus ...

napsala - 18:28

Výborný nadýchaný přirozeně bezlepkový korpus plný máku. Výborně chutná v kombinaci s lemon curdem nebo ostružinami či borůvkami ...

4 vejce (každé po cca 50g)
80g cukru
140g mletého máku
40g másla
4g kypřícího prášku
vanilka dle chuti (vanilková pasta, mletá vanilka, vanilkový extrakt atd)

V menší mističce smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a vanilku. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Mixuji na střední rychlost cca 3-4min. Jakmile máme sníh krásně pevný, odložíme mixér, vezmeme metličku a vmícháme žloutkovou směs. Nyní už jen opatrně přidáme mák s kypřícím práškem. Dáme do formy, dno vyložené pečícím papírem a pečeme 40min při 160°C. Upečený korpus necháme vychladnout, vyndáme z formy a prořízneme.

* Uvedené množství používám do kulaté formy o průměru 22cm na dvě vrstvy těsta (korpus jednou proříznu). Na celý dort tedy peču tento recept 2x, jelikož mám ráda vyšší dorty. Pokud chcete klasický dort se třemi pláty těsta, tak upečte korpus ze 6 vajec a 2x prořízněte.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...