... Čokoládový krém s tvarohem ...

napsala - 17:34

Základní čokoládový krém, který používám dovnitř dortu i na obmazání. Toto množství mi vystačí na dort o průměru 22cm se 4 pláty těsta. Není vhodný pod potahovku! ...

200g hořké čokolády
500g tučného tvarohu
250ml smetany ke šlehání
50g moučkového cukru
50g kakaa
50ml mléka

Vše kromě čokolády dáme do mísy a vyšleháme do tuha. Nakonec už jen vmícháme rozpuštěnou čokoládu, ale nesmí být horká. Pomažeme korpus a necháme pár hodin v lednici, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily a těsto nasáklo vláčnost krému.

* Krém ještě můžete posunout o level výše, když do něj přidáte lžičku kávy (rozpustný prášek rozmíchaný ve smetaně).

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...