... Podmáslový korpus ...

napsala - 15:56


Tento sametový hutnější korpus zbožňuji. Je vláčný, načechraný. Kombinace vanilky a podmáslí je zkrátka božská ...

500ml podmáslí
250g cukru
120g oleje
2 vejce
300g hladké mouky
1 lžíce vanilkové pasty
1 lžička kypřícího prášku (5g)
1 lžička jedlé sody (5g)

Předehřejeme troubu na 180°C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. V menší míse prosijeme mouku, kypřící prášek a jedlou sodu se špetkou soli. Do větší mísy si dáme cukr, olej, podmáslí, vejce a vanilku. Směs důkladně promícháme. Přisypeme moučnou směs, promícháme, ale nešleháme. Těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme asi 50-60min. Hotový korpus necháme vychladnout. Vyndáme z formy a rozkrojíme.

* Toto množství používám na dort o průměru 25cm a jednou proříznu. Tudíž na jeden dort peču tento korpus dvakrát, protože mám ráda vyšší dorty a používám 4 - 5 plátů těsta.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...