... Red velvet korpus ...

napsala - 18:09

Tento sametový červený korpus zbožňuji. Je vláčný, načechraný. Spojení vanilky, kakaa a podmáslí je zkrátka božská ...

150g cukru
120g oleje neboo rozpuštěného másla
2 vejce
250ml podmáslí
300g hladké mouky
10g kakaa
1 lžíce vanilkové pasty
1 kypřící prášek
1 lžička jedlé sody
1 lžíce octa (vinný, jablečný, rýžový)
červené gelové barvivo

Předehřejeme troubu na 180°C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. V menší míse prosijeme mouku, kakao, kypřící prášek a jedlou sodu se špetkou soli. Do větší mísy si dáme cukr, olej, podmáslí, vejce, ocet a vanilku. Směs důkladně promícháme. Přisypeme moučnou směs, promícháme, ale nešleháme. Nakonec jen obarvíme a těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme asi 50-60min. Hotový korpus necháme vychladnout. Vyndáme z formy a rozkrojíme.

* Toto množství používám na dort o průměru 22cm a jednou proříznu. Tudíž na jeden dort peču tento korpus dvakrát.  

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...