... Red velvet korpus ...

napsala - 18:09


Tento sametový červený korpus zbožňuji. Je vláčný, načechraný. Spojení vanilky, kakaa a podmáslí je zkrátka božská ...

500ml podmáslí
250g cukru
120g oleje
2 vejce
300g hladké mouky
10g kakaa
1 lžíce vanilkové pasty
1 lžička kypřícího prášku (5g)
1 lžička jedlé sody (5g)
červené gelové barvivo

Předehřejeme troubu na 180°C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. V menší míse prosijeme mouku, kakao, kypřící prášek a jedlou sodu se špetkou soli. Do větší mísy si dáme cukr, olej, podmáslí, vejce a vanilku. Směs důkladně promícháme. Přisypeme moučnou směs, promícháme, ale nešleháme. Nakonec jen obarvíme a těsto vlijeme do připravené formy. Pečeme asi 50-60min. Hotový korpus necháme vychladnout. Vyndáme z formy a rozkrojíme.

* Toto množství používám na dort o průměru 25cm a jednou proříznu. Tudíž na jeden dort peču tento korpus dvakrát, protože mám ráda vyšší dorty a používám 4 - 5 plátů těsta.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...