... Mascarpone krém s tvarohem ...

napsala - 16:33

Základní vanilkový krém, který používám dovnitř dortu i na obmazání. Toto množství mi vystačí na dort o průměru 22cm se 4 pláty těsta. Není vhodný pod potahovku! ...

500g mascarpone
500g tučného tvarohu
250ml smetany ke šlehání
50g moučkového cukru
mletá vanilka nebo vanilkový extrakt dle chuti

Vše dáme do mísy a vyšleháme do tuha. Pomažeme korpus a necháme pár hodin v lednici, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily a těsto nasáklo vláčnost krému.

7 komentářů

  1. Prosím , hodí se Vaše krémy na cupcakes?

    OdpovědětVymazat
  2. Jak vmicham rozpustenou čokoládu, která nesmí být horká? Když mi po schladnuti ztuhne? ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmite ji nechat ztuhnout :-) cokolada musi byt hladka, rozpustena, ale nesmi byt ohrata prilis. Teplota by mela byt tzv. na prst (kdyz do ni namocite prst, nesmi vas palit)

      Vymazat
  3. Dobrý den, můžete mi prosím jako laikovi a začátečníkovi, který tomu zase až tak nerozumí nějak polopaticky vysvětlit tu nevhodnost pod potahovou hmotu ? Co by to s tím mohlo udělat ? Moc děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, laicky řečeno by se hmota začala rozpouštět, rozmáčet. Pouštěla by tekutinu, klouzala po dortu dolů, trhala se apod.

      Vymazat
    2. Moc děkuji ;-)

      Vymazat

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...