... Mascarpone krém s tvarohem ...

napsala - 16:33


Základní vanilkový krém, který používám dovnitř dortu i na obmazání. Toto množství mi vystačí na dort o průměru 20cm se 4 pláty těsta. Není vhodný pod potahovku! ...

500g mascarpone
500g tučného tvarohu
250ml smetany ke šlehání
50g moučkového cukru
vanilka dle chuti

Vše dáme do mísy a vyšleháme do tuha. Pomažeme korpus a necháme pár hodin v lednici, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily a těsto nasáklo vláčnost krému.

9 komentářů

  1. Prosím , hodí se Vaše krémy na cupcakes?

    OdpovědětSmazat
  2. Jak vmicham rozpustenou čokoládu, která nesmí být horká? Když mi po schladnuti ztuhne? ��

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Nesmite ji nechat ztuhnout :-) cokolada musi byt hladka, rozpustena, ale nesmi byt ohrata prilis. Teplota by mela byt tzv. na prst (kdyz do ni namocite prst, nesmi vas palit)

      Smazat
  3. Dobrý den, můžete mi prosím jako laikovi a začátečníkovi, který tomu zase až tak nerozumí nějak polopaticky vysvětlit tu nevhodnost pod potahovou hmotu ? Co by to s tím mohlo udělat ? Moc děkuji

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, laicky řečeno by se hmota začala rozpouštět, rozmáčet. Pouštěla by tekutinu, klouzala po dortu dolů, trhala se apod.

      Smazat
    2. Moc děkuji ;-)

      Smazat
    3. Dobry den, mohu se zeptat, jaky krem pouzivate pod potahovku? Moc dekuji. Katka

      Smazat
    4. Dobrý den, já dorty nepotahuji. Ale použít můžete klasický máslový krém, čokoládovou ganache nebo třeba bílkový krém. Doporučuji mrknout na recepty třeba vikendovepeceni.cz ;-)

      Smazat

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...