... Dortový korpus kakaový ...

napsala - 09:45

Receptů na dortový korpus (piškotové těsto) je na netu spousta. Každý slibuje, že zrovna ten je nejlepší, zaručený, vždy se povede a tak dále. Ani já ale nemohu říct nic jiného. Vyzkoušela jsem korpusů nespočet a za mě je tento prostě nej ...

6 vajec (každé po cca 50g)
150g cukru
120g hladké mouky
30g kakaa
30ml mléka
6g kypřícího prášku
1 lžíce rumu
* 1 lžička instantní kávy (prášek) korpus krásně doladí

Bílky s polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu. Mezitím v druhé misce vyšleháme žloutky s druhou polovinou cukru. Jakmile jsou žloutky nadýchané a světlé, přidáme rum a mléko, krátce promícháme. Prosijeme mouku, kakao a kypřící prášek. Opět důkladně promícháme. Vznikne nám hustější těsto. Přidáme třetinu sněhu a metličkou rozmícháme do hladka. Nyní vyměníme metličku za stěrku a postupně přidáme zbytek sněhu. Rozprostřeme do formy, dno vyložené pečícím papírem a pečeme 45min při 160°C. Upečený korpus necháme vychladnout, vyndáme z formy a prořízneme.

* Uvedené množství používám do kulaté formy o průměru 20-22cm. Na dort o průměru 25cm používám 8-9 vajec. 

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...