... Dortový korpus kakaový ...

napsala - 09:45



Receptů na dortový korpus (piškotové těsto) je na netu spousta. Každý slibuje, že zrovna ten je nejlepší, zaručený, vždy se povede a tak dále. Ani já ale nemohu říct nic jiného. Vyzkoušela jsem korpusů nespočet a za mě je tento prostě nej ...

4 vejce (každé po cca 50g)
100g cukru
80g hladké mouky
20g kakaa
40g oleje
40ml mléka
1 lžička (5g) kypřícího prášku
1 lžíce rumu (nebo 1 lžička rumového aroma)
* 1 lžička instantní kávy (prášek) korpus krásně doladí

V menší mističce smícháme žloutky, olej, mléko a rum. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Mixuji na střední rychlost cca 3-4min. Jakmile máme sníh krásně pevný, odložíme mixér, vezmeme metličku a vmícháme žloutkovou směs. Nyní už jen opatrně přidáme prosátou mouku, kakao a kypřící prášek. Dáme do formy, dno vyložené pečícím papírem a pečeme 40min při 160°C. Upečený korpus necháme vychladnout, vyndáme z formy a prořízneme.

* Uvedené množství používám do kulaté formy o průměru 20-22cm na dvě vrstvy těsta (korpus jednou proříznu). Na celý dort tedy peču tento recept 2x, jelikož mám ráda vyšší dorty. Pokud chcete klasický dort se třemi pláty těsta, tak upečte korpus ze 6-7 vajec a 2x prořízněte.

0 komentářů

... Děkuji za Tvůj čas, který si věnoval(a) svému komentáři ...